Sunday, 19 January 2014

Jamuan makan In Da House

1 comments

hai semua...entry kali ni Cik T nak citer pasal jamuan makan yang diadakan secara kecil-kecilan kat umah Cik T..Jamuan makan ni, Cik T buat sempena masuk rumah baru..maklumlah sebelum ni masih tidak berkesempatan untuk mengadakannya..Cehh..skema x???heheheh..so kami pon pegilah membeli belah di pasaraya NSK...
En suami tengah beratur...

bayar yer jangan tak bayar

So..ramai la yang duk tanya, buat makan sempena apa semua kan..mesti dorang ingat majlis kesyukuran sempena berbadan 2...Amin2..doakan lah yer...supaya Cik T cepat dapat baby...(skang belum ada rezeki lagi)...teringin sangat nak dapat anak sendiri.. :(
tapi takpe...buakn rezeki lagi orang kata...tengok dah melalut..hehehe

ok...mai kita cita pasal jemputan...jemputan Cik T x ramai pon...maklumlah nama pon majlis kecil2an..hehe..jemputannya terdiri daripada family yang terdekat n kawan2 rapat belah Cik T n husben je...Pada siapa yang Cik T tak jemput tu, jangna kecik hati..nnt bila Cik T buat majlis besar2..Cik T jemput semua...In Sha Allah..

Sekitar majlis :)..tok tetamu belah suami..semua mkn kat luar..segan lak kita nk g snap2 pic..heheh...









Menu tuk hari tu, simple2 je..maklumlah masak sendiri...mana pandai nak masak macam2 jenis..lepas tu masa yang tidak mengizinkan... 

Antara menunya adalah:

Puding Caramel

Semua ada..hehehe

Bihun/mee.kue teow sup

mee kari

Buah-buahan


Thursday, 9 January 2014

Perabot baru - bhgn 2

2 comments
halo-halo....semalam baru je Cik T cerita dekat SINI pasal pegi kedai perabot beli perabot yer..bukan beli kedai perabot...hehehe

Masa nak beli...Cik T di pahamkan kena tunggu sampai senin minggu depan..pastu Cik T bodek2 la, suh hantar sabtu..kan kita ada kat umah...die tetap berkeras gak nak hantar senin...sedey la kita...sob3x
mata ala-ala minah salleh gitu..hijau ko jah...hehehe

Last2 semalam Cik T balik awal kerja..curi tulang (wah dosa..gaji buta untuk setengah jam lagi masa keje...huhu)...Tuptup, masa on the way tu, dapat kol dari kedai perabot, cakap nk hantar sofa...wahhh cepatnya...gembira punya pasal sebab nk dapat perabot baru..rasa cam nak terbang je balik rumah...maklumlah KL, mana ada jalan yang tak jem...huhhu..Lebih kurang 6.35 ptg..sofa sampai kat umah Cik T. Nak cuci mata ngn sofa murah Cik T..tapi ala2 cute gtu.. :)



Rumah kita sempit je...belum buat susun atur yang cantek lagi..tunggu hujung minggu ni baru nak kemas n buat decoration yang baik punya dengan en suami...mintak tolong yer...hehehe..Kira ok la kan..cam comey je...berpatutan dengan harga yang ditawarkan..


perabot baru

0 comments

Lama sudah tidak mennggah di sini, terasa rindu d hati..terlalu banyak perkara yang ingin di kongsikan..tetapi apakan daya...sejak duamenjak..diri ini sentiasa dilanda kebizian tak terbatas...hhuhu..(jiwa sastera telah melanda jiwa Cik T)

Oklah juz nak bagitau..Cik T dah beli perabot baru..yeeehhaaa...nak tau ape..tggu..sebab Cik T kena ikut turn...dalam 2 3 hari lagi baru sampai..maklumlah..harga tak mahal kan..so kena la ikut turn..huhuhu..
kalau sofa tu dah sampai nnt..Cik T akan cerita lagi...


Sekian, wassalam. :)

Wednesday, 1 January 2014

AMEERA FLOWERY MODERN KURUNG (READY STOCK)

0 comments

Baju Kurung Moden 

Harga : RM270 INCLUDING POSTAGE

Size : SS-XL

Material : HIGH QUALITY CHIFFON ( FULL 

ORDER MELALUI : 

- whatsapp (0199947711)

-SMS/ Wechat (0179869192)


*Order mestilah mengandungi KOD, WARNA DAN SAIZ BAJU
NAMA, ALAMAT PENGHANTARAN & NO TELEFON



Sebelum membuat tempahan sila rujuk ukuran terlebih dahulu.


AF01 (DARK BLUE) 

AF01 (SOFT YELLOW)

AF01 (ORANGE)

AF01 (LIGHT BROWN)

AF01 (RED)

AF01 (EMERALD GREEN)

AF01 (TURQOISE)

AF01 (BLACK)










Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

4 comments

Jom join GA ni..kalau nak join..sila klik banner.

Tq

langsir ooohhh langsir

2 comments


Hai...lama lak rasanya tak menjejakkan jari jemari kat sini..almost 1 minggu gak kan (ouch lamanya...hehehe). rindu lak dekat blog ni...

Semalam punya cerita, Cik T pegi dekat Jaya Jusco a.k.a JJ. ternampak la signboard jualan J Card...So apalagi heret la en suami  masuk pusing2 n cari barang yang berkenan.

Semua bahagian Cik T teroka...last sampai je bahagian langsir terus nyatakan hasrat hati kepada en suami....
Cik T:"Kita nak langsir baru!" 
En suami: "Errrmmm"

Apalagi jom kita serbu....lenguh gak la kaki nak survey n cari yang berkenan..maklumlah kalu dah sale namanya langsir yang ada pon x banyak pilihan..kalau nak yang cantik dan harga pon mahal banyaklah pilihannya...

Antara langsir yang berkenan d hati.


Ni murah..ta;pi nampak biasa je...huhuu

Inilah hasilnya...yang corak bunga2 tu Cik T letak dekat ruang tamu...bagi nampak ceria sket...manakala yang wane grey tu..nak letak dalam bilik tido utama n bilik tetamu...kalau bilik kasi kaler gelap2 sket..baru syok tido...pastu x bangun nak g keje.





Haa...inilah bila dah siap pasang kat ruang tamu n pintu bilik....nampak la ada seri sket yer rumah kita ni..kalau tak..suram jer...heheh..

 

My Name is Miss Ayati Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template