Thursday, 28 November 2013

First Giveaway By Effafarhana

0 comments


Jom Masak-Masak - Ayam Masak Cili Padi

0 comments
Hai, arini Cik T nak kongsi resepi ayam masak cili padi(walhal semua dah tau kan)..
Cik T je lambat blaja...maklumlah, dulu bojank2 kita makan luo jer...skang dak kahwen mawen ni..kita kena la blaja masak memasak (macam rajin jerrr)..


Bahan-bahan

  1. 6 ketul Ayam
  2. 10 Biji Cili Padi (ikut citarasa pedas masing2)
  3. Kunyit (Cik T guna serbuk kunyit adabi jer)
  4. 1 inci Halia (dikisar)
  5. 4 Ulas Bawang merah (dikisar)
  6. 2 Bawang Putih (dikisar)
  7. 150 ml Santan (Cik T guna santan kotak jer..jenama kara)
  8. 2 Batang Serai (Cik T kisar 1 batang serai dan titik 1 batang serai)
  9. 1 Cawan Air (ikut kesesuaian)
  10. Daun kunyit (Cik T x letak pon, sebab guna apa yang ada dalam peti ais jer)
  11. Garam secukup rasa


Cara Masak

  1. Bersihkan ayam.kemudian toskan.
  2. Panaskan periuk, kemudian masukkan bahan yang telah dikisar dan serai yang dititk.
  3. Kemudian masukkan ayam, letakkan sedikit garm dan biarkan ia mendidih.
  4. Setelah ayam agak2 dah masak dengan sebati (betul ke ayat tu..heheh) masukkan santan. 
  5. Sedia untuk dihidangkan.
  1. ni lah hasilnye..kalau nk pekat, kurangkan air..
Tips: masak dengan penuh kasih sayang..baru sedap. (heheeh)


Monday, 25 November 2013

Perkahwinan Rozita Che Wan mencatat sejarah termahal.

2 comments

                                            



wahhh...bezzz kan kalau dapat buat majlis kahwin macam Rozita Che Wan...
berpre-wedding ke sana ke sini ke sinun...waduhhhh... baeekkkk bangat...
Cik T pon teringin nak macam tu gaklah (dalam mimpi jela..sob3x)

majlis kahwin Cik Ta dikatakan mencecah 3 Juta sponsor...kalau la Cik t dapat duit 3 Juta tu, ape nak buat ek???

haaa..macam2 boleh buatkan...macam jeles je, macam dengki je...waaaa nak jugak...kalau mintak Cik Ta kongsi sket boley takkkk????memang tak la kannnn..hehehe
Tapi kannnn....pembaziran tu amalan syaitan...ermmm tapi orang nk sponsor,terima aje kan..hehehe

jon kita skodeng gambar Cik Ta yang mengamcam gilerrr tu...dengki mak jemah...huhuhu...
semua gambar tu, masa mereka sedang berpre-wedding....itupon dan manyak duit kasi habis...tgu majlis kahwin nanti yer..save the date 111213...comey sangat ngan tarikh tu..






sekian......

kalau sud..klik la iklan nuffnang yang ada kat blog Cik T ni :)

simple giveaway by Love Cathy Doll

0 comments

Mega Giveaway by Mojatcerewet.com

0 comments
Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !
 

My Name is Miss Ayati Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template